Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre timmars väntanpå besked om bostäder

Annons
Tre timmars väntan

på besked om bostäder

Det var på vippen att det inte skulle bli någon diskusson om bostadsbristen på fullmäktigemötet igår och Näsåkersborna som satt längst ner i salen skulle bli snuvade på en livedebatt som rörde dem själva.

Kommunens fullmäktigemötet var förlagd till Markusgården i Näsåker och Margareta Alton hade påpassligt skrivit en interpellation om det aktuella ämnet bostäder i Näsåker. Hon undrade om det var möjligt att behålla ett par några av de lägenheter som bostadsbolaget har tänkt göra sig av med.

Interpellationen - frågan - var emellertid inte tydligt adresserad: det var oklart vem som skulle svara och fullmäktiges ordförande Gunvor Eriksson (s) föreslog att man skulle skjuta fram frågan till junisammanträdet.

Kommunalrådet Elisabet Lassen (s) beslöt i allafall att ge en kommentar hur kommunen ser på saken och Näsåkersborna satt snällt kvar och lyssnade till det tre timmar långa mötet för att till sist när så äntligen bostadsfrågan togs upp få ett hoppfullt besked:

- Finns det efterfrågan på lägenheter ska man naturligtvis inte göra sig av med dem. Rivning är definitivt det sista alternativet. Vi ska på alla sätt verka för en positiv utveckling i Näsåker, sa Lassen.

Styrelseordföranden i Sollefteås kommunala bostadsbolag SBAB, Lennart Sehlin lovade att de som verkligen ville ha lägenheter också skulle få det.

- Vi börjar få lika ont om lägenheter i Näsåker som i Stockholm skämtade Sehlin men tillade att situationen inte är helt enkel.

Genom de avtal som kommunen har med bostadsdelegationen har kommunen lovat att göra sig av med ett visst antal lägenheter. Då får de en summa pengar att sanera bostadsbolaget med.

I Näsåker valde SBAB att avveckla två hyreshus. Bostadssituationen har under året förändrat sig och nu finns det inga tomma lägenheter i Näsåker. Däremot finns det efterfrågan.

För att behålla lägenheter i Näsåker måste man göra sig av med lägenheter på andra ställen i kommunen.

Ingemar Jonsson (c) menar att man böra riva upp beslutet med bostadsdelegationen.

- Det har man gjort på andra ställen och varför kan vi inte göra det här, sa han.

maria wennberg

0620/257 93

maria.wennberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons