Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre till sjukhus efter misstänkt mordbrand

Strax före två-tiden i natt började det att brinna häftigt i trapphuset till ett hyreshus på Djupövägen i Sollefteå. Händelsen kommer sannolikt att rubriceras som mordbrand.

Annons

- Förmodligen är det någon som har tänt på en barnvagn i trappuppgången i huset, säger Gert Andersson, insatsledare på räddningstjänsten i Sollefteå.

När räddningsstyrkan kom till platsen hade den giftiga brandröken spridit sig i hela trappuppgången. De boende stod utanför huset. Tre personer som hade dragit i sig mycket rök fick föras till sjukhus med ambulans.

- Det blev stora rökskador i trapphuset. Alla lägenheter blev röksmittade, men mest de som var högst upp. En lägenhet hade nog haft dörren öppen, säger insatsledaren, och fortsätter:

- Efter att vi ventilerat kunde alla återvända till sina lägenheter. De fick ett journummer till kommunen ifall de skulle behöva något annat boende.

Enligt insatsledaren var det ett fyravåningshus med cirka 16 lägenheter i som drabbats.

Nu blir ärendet ett fall för polisen.

Enligt jourhavande förundersökningsledaren vid länspolisen var det under söndagen ännu inte klart om händelsen kommer att rubriceras som mordbrand eller skadegörelse genom brand. Detta skulle beslutas efter diskussioner med bland annat räddningstjänsten.

- Enligt räddningstjänsten fanns det ingen spridningsrisk, men det var viss rökutveckling. En barnvagn har brunnit, och den kan inte lika gärna ha börjat brinna av sig själv.

Utredningen kommer att fortsätta under måndagen. Bland annat kommer vittnen till händelsen att höras.

Ingen misstänkt har gripits för gärningen.

Mer läsning

Annons