Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänster på särskilda boenden hotas

/
  • Enligt Hans Fälldin, förvaltningschef, har förhandlingarna som inleds på måndag som mål att minska kostnaderna för särskilt boende.

På måndag inleds förhandlingar om personalneddragningar i särskilda boenden i Sollefteå kommun. Enligt uppgift kan det handla om upp mot 25 tjänster som ska bort.

Annons

Enligt Hans Fälldin, förvaltningschef på vård- och äldreförvaltningen, har man haft överläggningar med Kommunal, vars medlemmar berörs av besparingarna, och kommer nu att inleda förhandlingar.

Det finns i dag 400 fast anställda samt ett antal vikarier på särskilda boenden i Sollefteå kommun. Enligt nationella jämförelser har Sollefteå kommun 14 procent högre personalkostnader än riksgenomsnittet.

– Vi måste naturligtvis ställa oss frågan om det finns någon anledning till detta, säger Hans Fälldin.

Hans Fälldin vill inte föregripa förhandlingarna med att nämna någon siffra på hur stora personalneddragningarna kommer att bli eller hur mycket som ska sparas.

– Vår målsättning är att hitta bra lösningar som ska kunna genomföras nästa år för att ge effekt till 2010, säger han.

Ann Runesson, ordförande för Kommunal Västernorrland sektion 33, säger att man haft på känn att det skulle komma förslag på besparingar men inte i den här omfattningen.

– Vi har önskat att man skulle se över hela organisationen från högsta nivå på förvaltningen och ner till golvet för att se var det går att spara.

Mer läsning

Annons