Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svagt intresse för socialdemokraternas gymnasiediskussion

Annons
Svagt intresse för socialdemokraternas

gymnasiediskussion

Över femhundra inbjudningar hade gått ut till högstadieelever och föräldrar i centrala Sollefteå inför gårdagkvällens diskussion om gymnasieskolans framtida program.

Det var socialdemokraterna och arbetsgruppen för gymnasieskolan som stod för inbjudan.

Det var en något besviken Lennart Frost som tillsammans med övriga i gruppen, Mari Eriksson, Britt-Marie Persson, Peter Hellström och Sven-Göran Johansson bjudit in till kvällen.

Lennart Frost redogjorde för de program som finns i dag på gymnasieskolan i Sollefteå, han visade på elevutvecklingen och han ville ha synpunkter på vilka program som blivande elever vill ha i gymnasieskolan i framtiden.

Arbetsgruppen som utsetts av arbetarkommunens styrelse har tidigare varit i Junsele och Långsele för att få lyssna till hur "folket" vill ha sin gymnasieskola. Gruppen skall också ta kontakt med företagarna för att höra vilka program som passar till arbetskraftsstrukturen.

Bland annat pekade han på kostnaden för de elever som går program i andra kommuner. I dag kommer 147 elever från andra kommuner till Sollefteå för att studera - samtidigt som 214 elever från Sollefteå väljer gymnasieskola på annan ort.

Inom en tioårsperiod kommer dessutom elevantalet till gymnasieskolan att minska med 80 elever per år med nuvarande befolkningsutveckling.

När arbetsgruppen är klar med sitt fältarbete skall ett förslag läggas om socialdemokraternas syn på den framtida gymnasieskolan i Sollefteå.

Hur ungdomarna i Sollefteå vill att gymnasieskolan skall organiseras fick gruppen inget svar på i går.

gaje blixtPeter Hellström

Mari Eriksson, Lennart Frost och Britt-Marie Persson hade bjudit in till allmänt möte för att diskutera gymnasieskolan. Bara sex personer förutom arbetsgruppen kom och lyssnade.

Mer läsning

Annons