Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark delårsrapport av Graninge

Annons
Stark delårsrapport av Graninge

Kraftbolaget Graninge, med säte i Sollefteå, redovisar en vinst före skatt på 260 miljoner kronor för första kvartalet 2002. Det kan jämföras med en vinst på 208 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

- Aldrig förr har vi kunnat uppvisa ett bättre kvartalsresultat för perioden januari-mars. Resultatet har sin grund i att tillrinningarna fortsatt på en för årstiden hög nivå, säger Graninges vd och koncernchef Lars Enslöf.

Koncernens intäkter för årets tre första månader uppgick till 1003 miljoner kronor, mot 699 miljoner kronor ett år tidigare. det är en ökning med 43 procent och den beror främst på företagsförvärv. Bland annat förvärvades i början av året ytterligare 25 procent av aktierna i den finska eldistributören Kainuun Sähkö Oyj. Graninge äger därmed 51 procent av det finska bolaget.

Bland förvärven i år kan också nämnas AB Avesta Energi som tillfört Graningekoncernen 13 000 nya kunder.

- Sett enbart till de senaste åren har vår omsättning i det närmaste fyrdubblats. Vi har etablerat oss som Sveriges fjärde största elsäljare och en av de största i Norden. Samtidigt har vi genom förvärv gjort vårt inträde på marknaden för fjärrvärme. Till skillnad från flera av våra kollegor har expansionen kunnat ske utan att vi givit avkall på vår finansiella styrka, säger Enslöf.

Mer läsning

Annons