Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

Sollefteå var aldrig aktuell etableringsort

Annons
Sollefteå var aldrig aktuell etableringsort

Sollefteå kommun var aldrig aktuell som etableringsort för Econova Biotech. Företaget besökte för några år sedan Kramfors för att titta på lämpliga markområden att bygga upp sin återvinningsanläggning.

I gårdagens tidning beskrevs att Sollefteå tackade nej till Econova Biotech och därmed gått miste om arbetstillfällen som i stället kom att hamna i Utansjö.

Påståendet har sin grund i bristande geografikunskaper hos företagets vd Robert Taflin. Han trodde helt enkelt att Sollefteå och Kramfors tillhör samma kommun.

Näringslivschef Ulf Högberg berättar att företaget för cirka fem år sedan kontaktade Kramfors kommun som visade flera tänkbara markområden att bygga upp anläggningen på men inget av dessa passade.

- Vi tänkte att Utansjö skulle kunna vara lämpligt och föreslog att de skulle vända sig till Härnösand, säger Ulf Högberg.

- Det viktigaste var att få kvar etableringen i området.

Robert Taflin var inte vd för Econova Biotech vid den tidpunkten. Han ringde i går till tidningen och var mycket skamsen över att ha blandat samman kommunerna.

För kommunledningen och näringslivsbolaget i Sollefteå har missförståndet inneburit en hel del huvudbry och obehag. Först att för att utröna om någon möjligen haft kontakt med företaget och avvisat ett intresse för etablering, sedan i form av gliring och mer eller mindre otrevliga påhopp.

- Det är djupt olyckligt när sådana här missförstånd torgförs, säger näringslivsbolagets vd Staffan Sjölund.

- Det motverkar vårt arbete för attitydförändringar och att skapa en positiv framtidssyn.

ingrid eldeklint

Mer läsning

Annons