Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyldig staten 15,5 miljoner - lever lyxliv i Dubai

Lars Olof Känngård toppar listan för Västernorrland över de som är skyldiga staten mest pengar. Under flera år bodde han i Sollefteå men lever nu lyxliv i Dubai.

Annons

I en artikel i Aftonbladet berättar han att han inte har några planer på att flytta tillbaka till Sverige. Han känner sig felaktigt behandlad och har helt tappat förtroendet för svenska myndigheter.

Känngård är i dag skyldig Skatteverket 15,5 miljoner kronor. I Dubai äger han ett företag som är värderat till flera miljarder kronor och har inga ekonomiska hinder att betala skulden men han anser att Skatteverkets bevis mot honom inte är tillräckliga.

– Jag är inte skyldig staten något. Det är emot mina levnadsprinciper att göra saker som är fel, säger han till Aftonbladet.

I fem år har Känngård kämpat mot Skatteverket och vad han tycker är ett felaktigt beslut. Han hade bott i Dubai i tre år när han 2001 köpte ett stort antal telefoner från Ericsson i Sverige. Telefonerna såldes vidare och affären hanterades enligt Känngård från Dubai men Skatteverket håller inte med.

Mer läsning

Annons