Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-skrivelse till regeringen om omställningsarbetet

Annons
S-skrivelse till regeringen om omställningsarbetet

Trästa-Skärvsta socialdemokratiska föreningen har skickat en skrivelse ställd till Björn Rosengren om omställningsarbetet efter garnisonsnedläggningen i Sollefteå.

Det har gått drygt ett och ett halvt år sedan Björn Rosengren besökte Sollefteå då beslutet att lägga ned garnisonen hade tagits. Med sig hade Rosengren ett åtgärdspaket som skulle lindra verkningarna av nedläggningen, bland annat med nya arbeten.

Skrivelsen från Trästa-Skärvsta socialdemokratiska förening som sändes i början av november belyser det faktum att omställningsarbetet i Sollefteå efter nedläggningen av I21/T3, Fo 23 skall upphöra efter årsskiftet 2001/2002, trots att "utlovade" 600 arbeten ej tillkommit. Det skall vara 300 statliga och 300 privata arbeten och man anser också att anställningarna i fråga skall vara heltidsarbeten.

" Det är inte acceptabelt, enligt vår uppfattning, att regeringen avbryter detta arbete och engagemang innan löftena om de nya arbetstillfällena till Sollefteå har infriats", skriver (s)-föreningen i brevet till näringsdepartementet.

I mitten av september skall föreningen ha anordnat ett offentligt möte där ett hundratal politiker, företagare och före detta försvarsanställda deltog. Efter mötet har (s)-föreningen nu sammanställt förslag på åtgärder som man hoppas att regeringen snarast vidtar.

Åtgärderna går i korthet ut på att regeringen skall upprätthålla kontakterna med kommunen via en av regeringen särskild utsedd befattningshavare tills löftena från förra året har infriats. Dessutom vill man att kapitalförsörjningen till företag i glesbygd förbättras. Ett annat förslag vidrör skapandet av ett köpcentra i Sollefteå med butiker som ingår i flera större rikstäckande kedjor.

Skrivelsen som inkom till Näringsdepartementet har överlämnats till Gunnel Färm.

jane romgard isaksson

Mer läsning

Annons