Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisat ungdomsprojekt i Västra

/
  • Mari Runesson och Magnus Nilsson, projektledare för

I Ramsele och Junsele har projektet "Ung och företagsam i Västra" pågått i över ett år. Det har gått riktigt bra. Så bra att projektet på måndagskvällen utsågs till årets ungdomssatsning.

Annons

Landsbygdsgalan ägde rum i Blå hallen i Stockholms stadshus. Under ledning av konferencier Mark Levengood delade jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) ut ett flertal pris. De båda projektledarna Mari Runesson och Magnus Nilsson, från Ramsele respektive Junsele, fanns naturligtvis på plats.

Ung och företagsam i Västra startade med syftet att stärka ungdomar i trakten, få dem att utveckla egna idéer och starta företag. Galans arrangör, Landsbygdsnätverket, har synat projektet närmare och är mycket positiva. Bland annat har de konstaterat att tack vare projektet har många Västraungdomar kommit ut i olika former av aktiviteter såsom riktiga jobb, praktik och studier. Dessutom har projektet bidragit till en positiv attityd och förmåga att se nya möjligheter.

"Projektet har i en positiv anda och i nära samarbete med ungdomar lyckats med sin målsättning att bygga upp mötesplatser som attraherar unga med målet unga och företagsamma ungdomar i Västra", skriver juryn i sin motivering.

Landsbygdsnätverket vill med den här satsningen på ett konkret sätt visa att det är fint att arbeta med utveckling av svensk landsbygd. Det här var den fjärde nationella landsbygdsgalan med utdelning av Ullbaggar. Förutom baggen och äran fick vinnarna också 10 000 kronor.

Mer läsning

Annons