Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Open For Business för ökad entreprenöranda

Annons
Open For Business för

ökad entreprenöranda

I dag, onsdag, åker Ulla Gredemyr och Erik Hamberg till Jöhvi i Estland.

De är inbjudna av landets näringslivsorganisation.

Syftet är att marknadsföra Open For Business-konceptet och knyta kontakter med grannlandet.

- Vi åker för att informera hur vi i Sollefteå arbetar för att öka entreprenörsandan i samhället och hur människor kan utveckla och förverkliga sina idéer om att starta eget företag.

- På sikt ska det leda till att kontakter knyts mellan näringslivet i Sollefteå och Estland, förklarar manager Ulla Gredemyr.

Open For Business är en verksamhet med ursprung i Kanada. För ett och ett halvt år sedan etablerades den i länet, i Sollefteå och Örnsköldsvik. Verksamheten finansieras av EU, länsstyrelsen, arbetsförmedlingen och kommunen.

Sedan starten har tolv företag runt om i kommunen kommit i gång när människor sökt sig till Open For Business för att få vägledning av sina idéer.

- Vår målsättning är att människor ska skapa sig sin egen framtid genom att förverkliga idéer och det är sättet människor kan gå till väga för att lyckas som vi kommer att sprida till Estland, säger Ulla Gredemyr.

Det var när representanter för organisationen Enterprise Estonia kom till Sollefteå för en månad sedan som intresse för ett utbyte av idéer föddes.

- De blev väldigt engagerade och dagen efter besöket i Sollefteå hörde de av sig per telefon och ville att vi skulle komma så fort som möjligt, berättar Ulla Gredemyr.

Ulla Gredemyr och Erik Hamberg åker till Estland tillsammans med representanter från länsstyrelsen, mitthögskolan och exportråden runt om i länet. Under en dag kommer de att marknadsföra Open For Business och utbilda personal i Estland.

Resan till Estland är en del i ett större projekt som syftar till att realisera kontakter mellan Sollefteå och grannländer.

Under juni månad kommer ungdomar och näringsliv från vänorterna i Finland och Norge, Nykarleby och Steinkjer, till Sollefteå för att bland annat ta del av Open For Business.

Närmare 1 200 personer besökte Open For Business i Sollefteå under förra året.

Många återkommer och totalt har mer 10 000 besök gjorts sedan starten hösten år 2000.Mattias Modéen

0620 - 257 90

Mer läsning

Annons