Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattloppis i Junsele

– Nä, nu måste vi fortsätta, tyckte jag. Om vi ska hinna med 63 loppisbord måste vi gå nu.
– Okej då, säger hustrun med munnen full av Nisses goda kolbulle. Jag ska bara tugga färdigt och svälja godbiten.

Annons

Vi satt vid ett utebord och vilade och stärkte oss. Innan vi kom in till Junsele hade vi avverkat ett antal loppisställen i utbyarna. Nu var vi på gång att besöka resten av borden här inne i byn. Mycket folk är det, gatorna kryllar. Det finns nog inte en tom gata här i kväll. För att inte tala om bilar. Så mycken trafik har det nog aldrig varit här, någonsin.

Om man lyssnar när folk pratar är det dialekter från hela landet. Både vi nyfikna och mer sökande. En del proffs har vi också stött på. Eller vi tror att det är proffs. Försedda med lupp, förstoringsglas och några uppslagsböcker måste det ju vara sådana som letar det vi amatörer inte kan urskilja i mängden prylar.

Som vanligt sa vi innan avfärden att vi inte ska köpa något. Vi har ju redan allt. Men trots det hittade vi några saker som kan vara bra att ha. Verktyg fattas ju alltid i ett torp och så hittade vi en gammeldags lampa vi kunde ha på dass. Bland annat.

Alla 63 bord hann vi inte med. Eller orkade vi inte med, rättare sagt. Men det blev en hel del och så träffade vi så många trevliga människor och några gamla vänner vi inte visste att vi hade kvar. Men det hade vi tydligen.

Lars Holmqvist

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons