Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt i Maria-fallet polisförhörd

Den man som misstänks ha utsatt Maria för sexuellt utnyttjande på vårdhemmet Vemyra hämtades under tisdagen till polisförhör.

Där konfronterades han med en stor del av materialet som förundersökningen tagit fram.

Annons

Allehanda.se har i ett flertal artiklar under hösten berättat om i dag 18-åriga Maria som utsattes för sexuellt utnyttjande på ungdomshemmet Vemyra i Sollefteå.
Den misstänkta gärningsmannen var anställd på boendet men fick lämna sin tjänst när Marias berättelse blev känd.I tisdags hämtades mannen till förhör. Polisen konfronterade honom med en stor del av det material som förundersökningen tagit fram under de två månader som gått. Mannen misstänks för sexuellt utnyttjande, övergrepp i rättsak och olaga hot. Men i förhöret nekade han till brott och släpptes senare fri.
- Vi har en hel del material att gå igenom nu. Jag tänker inte gå in på några detaljer, men vi ställde en ett stort antal frågor som vi nu fått hans svar på. Utredningen fortsätter, säger Stina Sjöqvist, kammaråklagare och förundersökningsledare.


Någon avsikt att frihetsberöva mannen hade man inte under tisdagen.
- Vår avsikt är att få svar på ett antal frågor och det har vi fått nu. Huruvida en person anhålls beror på bevisläget, och hur det ser ut kan jag inte kommentera, säger Stina Sjöqvist.
Förutom den man som hämtades under tisdagen ingår även en annan misstänkt man i det så kallade Maria-fallet. Han misstänks för sexuellt ofredande efter att ha skickat sexuellt laddade sms till Maria. De träffades när hon sökte hjälp på en vårdinrättning i Kramfors där mannen fortfarande arbetar.


Fotnot: Maria är ett fingerat namn. Personen i artikeln heter egentligen något annat.

Mer läsning

Annons