Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missionsgruppen på utflykt till bönhuset i Holmstrand

/

Missionsgruppens årliga försändelse med kläder slutade med 22 fulla kartonger som skickades till Kongo. Vid avslutningen åkte de till bönhuset i Holmstrand.

Annons

Under närmare 30 år har Missionsgruppen i Missionskyrkan Sollefteå samlats varje torsdag under vår och höst för att sticka och virka babykläder och -filtar samt rulla förbandsmaterial. Resultatet av vinterns arbete, 22 fulla banankartonger, skickades i början av juni för vidare transport till Göteborg och med båt till hamnstaden Matadi i Kongo.

Sedan transporteras kartongerna till Luozi, det område där kyrkan har dispensärer och ett stort sjukhus. Barnkläderna och filtarna delas ut till nyfödda barn vars mammor kommer till klinikerna för att föda barn och förbandsmaterialet lämnas till dispensärerna.

Varje torsdag träffas 15–20 personer ett par timmar för att arbeta, samtala, läsa ur någon bok, som ofta bidrar till givande samtal. Efter arbetet är det dags för gott fika och en andakt som vår pastor ansvarar för. Några damer har inte möjlighet att komma till kyrkan, men handarbetar i hemmen, eller tillsammans i en grupp och skickar sedan sina alster till Missionsgruppen.

Avslutningen blev en utflykt till bönhuset i Holmstrand. Där guidade Örjan Westerlund oss bland Karl-Erik Hallgrens fantastiska målningar från 1918. Han bodde i Holmstrand, 1891–1946. Efter guidningen blev det en lättare lunch och fika. Kyrkoherde Monica Pettersson från Långsele avslutade samlingen med en andakt.

Monica Dahlin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons