Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre köer - bättre öronkoll

/
  • Maria Holmqvist, undersköterska vid öronmottagningen i Sollefteå, och Kristina Gullersbo, projektledare.

Öronmottagningarna i Sollefteå, Härnösand och Sundsvall har länge brottats med långa väntetider men nu ska ett projekt starta för att öka tillgängligheten och på sikt få ner kötiden.

Annons

Projektet genomförs i två etapper och först ut är Sollefteå och Härnösand. Sedan ska även öronmottagningen i Sundsvall komma med.

I korthet går projektet ut på att patienterna själva bokar sin tid utifrån läkarens rekommendation, i stället för att som tidigare få en tid som kanske inte passar och därför bokas om.

Nu kommer nästa steg i projektet, att låta patienterna börja boka sina tider själva.

Till viss del kommer telefontiderna att utökas för att vara tillgänglig när folk ringer men det är inte säkert att det kommer att bli mer tid i telefon. Får patienten själv välja en tid som passar kommer det inte att behöva göras ombokningar i samma utsträckning.

Projektet sätter i gång efter årsskiftet men redan nu i december har patienterna fått ett återbesökskort där de inom en utsatt tid rekommenderas att ringa för att boka tid för återbesök. Remissförfarandet kommer också att hanteras på samma sätt.

Målet med projektet är nöjda patienter, ökad tillgänglighet och kortare väntetider samt även innebära en bättre arbetsmiljö för personalen.

Mer läsning

Annons