Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill jobba på hotell Hallstaberget

/
  • – Jätteroligt att det är så stort intresse för Hallstahotellet. Vi har fått många positiva intresseanmälningar, säger hotellchef Björn Norman.

Intresset för nya hotell Hallstaberget är stort. När Hotellchefen Björn Norman skulle informera om hotellet på Arbetsförmedlingen var intresset så stort att ett planerat möte snabbt blev tre informationsträffar.
– Det kom totalt ungefär 200 personer, säger Norman.

Annons

Hallsta öppnar i ny skepnad och ny regi den första februari. Rekryteringsprocessen pågår för fullt och på onsdagen hade Björn Norman en inplanerad träff på Arbetsförmedlingen. Det kom betydligt fler än vad vare sig Arbetsförmedlingen eller Norman räknat med och möteslokalen räckte helt enkelt inte till.

Raskt såg man till att det blev tre träffar så att alla kunde få plats. Under träffarna berättade Norman om de pågående byggnationerna, hur hotellet kommer att bli och vad man kommer att behöva i personalväg. Dessutom var det frågestund och frågorna var många.

– Jätteroligt att det var så stort intresse. Jag fick in många väldigt positiva intresseanmälningar, säger Norman.

Hur många anställda kommer ni att behöva?

– Jag kan inte säga det redan nu. Det varierar beroende på beläggningen och det kommer alltid att behövas extrapersonal.

Ombyggnationerna av hotellet pågår för fullt.

– Vi jobbar dag och natt nu. Men det går bra och den första februari ska hotellet vara klart, säger Norman.

Det är inte bara intresse för att jobba på hotellet. Trots att det inte öppnar på flera månader så har bokningarna rasat in.

– Vi har ett jättebra bokningsläge. Det är jättemånga som är nyfikna på hotellet, framförallt konferenser och det är jättekul, säger Björn Norman.

När utbyggnaden och totalrenoveringen är klar kan hotellet ta emot grupper på upp emot 1000 personer. Och då handlar det inte bara om konferensanläggning och restaurang för besökarna. En helt ny spaanläggning byggs också. Dessutom jobbar Hallstaberget med att hitta andra aktiviteter i närområdet som hotellets gäster ska kunna roa sig med. Hotellets ledning har haft flera träffar med lokala företag där man diskuterats vad som finns och vad som kan göras ytterligare.

Mer läsning

Annons