Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man innebränd i ladugård

Annons
Man innebränd i ladugård

En man omkom vid en häftig brand i Strandmon, Edsele, på torsdagen. Den omkomne mannen blev fast inne i en brinnande ladugård och brändes inne.

En förbipasserande kvinna upptäckte vid 12.15-tiden att det vällde ut rök ur ladugården. Hon stannade bilen, sprang in till en granngård och bad dem ringa 112. Därefter sprang kvinnan, och en yngre kvinna från granngården, över till den brinnande ladugården. Där kunde de se hur en mansperson befann sig inne i ladugården och att det brann i kroppen.

De båda kvinnorna, som chockades av upplevelsen, hade ingen möjlighet att ta ut manspersonen. Det hade heller inte Räddningstjänstens deltidskår från Ramsele som kom till platsen. Även brandmännen kunde se mannen, men ladugården var då redan övertänd och det gick inte att ta sig in.

Ladugården, som användes som förråd, brann ner till grunden. Polisens tekniker tog hand om kvarlevorna efter den innebrände. Det gick inte att identifiera mannen. Men den 45-årige man som äger ladugården och bor i huset intill är försvunnen.

Vad som kan ha orsakat branden är oklart.

- Det fanns en strömkälla in till ladugården. Det var en sladd som gick från en stolpe in till en traktor i ladugården, berättar Henrik Sehlin från sollefteåpolisen.

Brandplatsen spärrades av på torsdagskvällen och polisens tekniker ska i dag, fredag, göra en grundligare undersökning av den nedbrunna ladugården. Med tanke på att de mesta förstördes kan det bli svårt att fastställa brandorsaken.

Kvarlevorna efter den omkomne manspersonen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning i syfte att definitivt identifiera kroppen.

jörgen sundin

0620-25792

jorgen.sundin@tidningen.to

Mer läsning

Annons