Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkans sopplunch är populär i Ramsele

/

De fyras gäng i den mest positiva bemärkelsen är de damer som en gång i månaden anordnar sopplunch i Ramsele församlingshem.

Annons

Vid varje tillfälle kokas det 35 liter soppa, bakas 15 formbröd och ordnas med trevlig underhållning, skaffas finfina lotterivinster med bland annat 15 paket hembakat tunnbröd. Allt görs helt ideellt av det sammansvetsade gänget Ingrid Brorsson, Anita Hedin, Barbro Berg och Anna-Stina Henriksson. Den här torsdagen i maj hade de engagerat Edits trio från Östersund som underhållare.

Att det är populärt att vara med på sopplunchen förstår man eftersom de första gästerna kommer minst en timma i förväg för att försäkra sig om ”sin” plats. Under juni och juli är det sommarlov men sedan blir det nya tag igen och så pågår det år efter år. Förresten sommarlov? I juli går församlingens dagsresa av stapeln och den arrangeras också av soppgänget. Tidigt på resdagens morgon kokar de kaffe och breder smörgåsar som ska serveras under bussresan.

Avslutningsvis tackade Henry Jönsson, på Ramsele-Edsele kyrkoråds vägnar, för den fina insatsen ”flickorna i köket” gör i och för församlingen.

Kristina Jönsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons