Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunfullmäktige blev en lång prisutdelning

/

Det var mest formalia när kommunfullmäktige i Sollefteå på måndagen hade årets sista möte. Större delen av sammanträdet ägnades åt att dela ut diplom, stipendier och hederspriser.

Annons

Årets idrottsledarstipendium gick till bröderna Stefan Sjödin och Jerker de Wall från Sollefteå GIF Backhopparkamraterna.

"Backhoppningen i Sollefteå har alltid präglats av att ha ledare som idogt jobbat för klubben och backhoppningen. Stefan och Jerker är ledare med mångårig erfarenhet av att var ledare för barn och ungdomar" motiverar kultur-, utbildnings- och fritidsnämnden sitt beslut att tilldela bröderna varsitt ledarstipendium á 5000 kronor vardera.

Årets idrottsledarediplom gick till Rolf Engström och Ted Olows. Engström har i många år varit aktiv inom Junsele IF och Olows inom föreningar som Sollefteå ASS, samt Sollefteå internationella förening. Dessutom har han uppdrag på riksnivå inom motorcross, bridge och skoter. Diplomet får de båda ledarna för mångårigt och förtjänstfullt ledarskap.

Tradition på decembermötet är också att dela ut priser till kommunmedborgare som haft nationella framgångar i Svenska mästerskapen. I år var det totalt 19 personer varav 10 kunde vara med och ta emot priset. Det var Sebastian Samuelsson, I21 IF, Ebba Andersson, Sollefteå GIF och backhopparna Mariana Högberg, Anton Eriksson, Matilda Gundersson, Sebastian de Wall, Hampus Höök och Marcus Flemström. Dessutom fick Emma Hansson från Dannero ponnytravklubb och Amanda Sjöström-Andersson från Sollefteå Motorklubb priser.

Uppvaktades gjorde också Milorad Pejic som i början av månaden fick ett prestigefyllt för att ha skrivit årets bästa poesibok på något av de slaviska språken i det forna Jugoslavien.

Mer läsning

Annons