Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julstämning på Majoren

Annons
Julstämning på Majoren

Snöklädda vidder, strålande stjärnor och guldprydda änglar sprider julstämning på Majoren i Sollefteå. Elisabeth Megners finstämda akvareller föreställer tomtar, lucior, barn och julgranar ofta i exteriöra miljöer.

Elisabeth Megner hör till österåsenkonstnärerna, bland annat har hon illustrerat Österåsens egen kokbok Österåsen Kulinariskt. På Österåsen har hon också funnit inspiration till de 19 akvareller som just nu visas på Café Elvira.

- Jag har inspirerats från Österåsen och Östersund, min mamma kom från Grötom utanför Östersund. Ljuset på den breddgraden är oerhört vackert och gör sig väldigt fint mot den kuperade terrängen som finns där uppe, säger Elisabeth Megner.

Hennes akvareller är lugna och harmoniska.

- Jag har alltid gillat snö och snölekar, kanske därför att jag är uppvuxen med det. När jag var liten gjorde man alltid mycket snölyktor och snögrottor, berättar Elisabeth Megners som bor på Lidingö utanför Stockholm.

- Jag tycker om vänligheten som finns i vår svenska jultradition och har funnit inspiration från Jenny Nyberg och Carl Larsson. Barnen på akvarellerna är mina egna, jag fotograferade dem mycket när de var små och har tittat på de bilderna när jag målat.

Själv har hon inte hunnit se utställningen på Majoren ännu men hon hoppas få möjligheten att komma upp och besöka den under mellandagarna.

- Det är jätteroligt att Majoren vill ställa ut dem och jag tycker att både Majoren och Österåsen är guldkorn som ni har där uppe, säger Elisabeth Megners.

kristina forsström

0620-25790

kristina.forsstrom@tidningen.to

Mer läsning

Annons