Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josephine blev Sollefteås Lucia

/
  • Dags att skära luciatårtan! Josephine Liljenberg håller i tårtspaden omgiven av sin bror Simon Liljenberg, pappa Joakim Olsson och lillasyster Alexandra Liljenberg. Mamma Ingrid saknas på bilden.

Sollefteås Lucia är korad. Josephine Liljenberg vann 2012 års omröstning – en språkintresserad ekonomistuderande med hästkrafter i bakfickan.

Annons

Josephine Liljenberg är 18 år gammal och går tredje året på Gudlav Bilderskolans ekonomiprogram. Hon tar sig med glädje an sitt uppdrag som Sollefteås Lucia 2012.

– Jag vill först och främst tacka alla som röstade på mig. Min familj har ingen släkt här alls så det känns extra kul att så många valde mig, säger hon.

Förutom skolan är det en hel del annat som upptar Josephine Liljenbergs tid. Vid sidan av studierna hinner hon både med sina två hästar – polska halvblodet Larena och arabkorsningen Prestige som hennes mamma brukar rida – och inte mindre än två olika jobb.

– Jag brukar jobba extra som personlig assistent och på Konsum, säger hon.

– På skolan är det olika mycket att göra; vissa perioder är lugnare, och då passar det bra att tjäna lite extra pengar.

Sången är den viktigaste delen när Luciakandidaterna utses. Och sång har alltid varit en del av Josephines liv; musiken är ett levande inslag i familjen och själv spelar hon både gitarr och piano. Hon brukar uppträda som trubadur och ackompanjerar sig själv på sång.

– Jag har också sjungit i kör; när jag var liten var det Mullekören och sedan ungdomskören. Jag skriver också en del egna låtar, säger hon.

Framtidsplanerna stavas resor, språk och människor.

– Jag och kompisarna ska ta vårt pick och pack och resa runt till jordens alla hörn, säger hon.

– Kanske kan jag jobba som au pair, plugga i USA eller lära mig bättre franska. Vad jag vill jobba med..? Hm, något som har med människor att göra. Jag har funderat på tolk, eller psykolog, men det kanske blir för tungt. Jag vill gärna göra något gott för världen.

Mer läsning

Annons