Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk dag för luciaföljet

/

Det blev en hektisk dag för Sollefteås lucia Josephine Liljenberg och hennes följe på luciadagen. Ett 20-tal framträdanden blev det under dagen och lika många under fredagen.

– Vi har jätteroligt, säger Liljenberg.

Annons

Sollefteås egen lucia är en gammal tradition. Enligt vad Lions själva hittat i arkiven så var det här 59:e gången som de åkte runt i stan med sin och Tidningens lucia.

I år blev det debut på skyltsöndagen med kröningen i kyrkan. Men det var på luciadagen som det stora jobbet inleddes. Under dagen besöktes ett 20-tal arbetsplatser och boenden.

– Det här var det bästa luciaföljet hittills, var en kommentar från Skärvstagården.

När luciakandidaterna tas ut är det i första hand sångbegåvning man vill ha. Och i år finns det gott om den. Alla sju är mer eller mindre aktiva inom musiken och det hörs. Stämmorna satt klockrent.

– De har tränat två gånger tillsammans med kulturskolans chef Marie Sundelin, säger Gunnar Granholm från Lions.

Tidigt på fredagsmorgonen började det på Vasallen. Sedan betades, Brandstationen, Arbetsförmedlingen, Reveljen och en mängd andra företag och boenden av. Repertoaren varierade. På äldreboendena blev det enbart de allra vanligaste luciasångerna.

– Man märker vad glada alla blir, då bli man glad själv, säger Josephine och får medhåll av sina tärnor.

Framåt sena eftermiddagen var det ett ganska trött följe, förutom Josephine även Helene Gjersvold-Jansson, Sanna Westin, Michaela Lundberg, Emilia Lööw, Caroline Landgren och Caroline Westman, som gjorde kväll. I morse var det tidig uppgång och ytterligare ett 20-tal besök innan årets luciasäsong var över för den här gången.

Mer läsning

Annons