Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God jul personalen!

/
  • I Västernorrland är julbord eller jultallrik ett vanligt sätt för arbetsgivare att visa personalen sin uppskattning.

En jultallrik eller en julklapp. Julgåvan anställda i Västernorrland får av sina chefer är en viktig som symbol även i kristider.
– Det är en hågkomst för bra genomfört arbete, säger Torild Blomqvist, chef på Arbetsförmedlingen kundtjänst i Sollefteå.

Annons

I besparingstider är det skillnad i hur mycket pengar Arbetsförmedlingen lägger ner på julklappen, men som ledare tycker Torild Blomqvist det är viktigt oavsett konjunkturläge att ge personalen den lilla, lilla tanken.

I landstinget Västernorrland har man ingen given policy när det gäller julklappar till personalen. Vad förvaltningarna brukar göra varierar från ort till ort.

– Vi brukar säga en julklapp, eller en jullunch, men vi har ingen generell hållning. Det är respektive förvaltning som avgör utifrån de resurser som finns, säger personalchefen Mikael Broman

Nicklas Hörvallius, vd på TMD friction i Långsele, tycker det är viktigt att visa att de värnar om personalen även i kristider.

– Normalt brukar de få julklapp, men inte i år. Det känns inte bra att lägga ut pengar på julklappar när man lagt ut varsel. Det blir en jullunch, även om vi inte har råd vill vi ge personalen en gratifikation.

I Sollefteå, Kramfors och Härnösands kommuner är det olika tillämpningar på olika förvaltningar vad gäller julklappar eller jultallrik till personalen.

– Jag tycker personligen det är roligt att kunna ge de anställda något, säger personalchefen Gun-Britt Hägglund Strand i Kramfors.

Mer läsning

Annons