Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsamhet ännu inte en självklarhet för Sollefteåborna

Annons
Företagsamhet ännu inte en självklarhet för Sollefteåborna

En färsk Sifo-undersökning visar att attityderna till företagsamhet inte har förändrats nämnvärt i Sollefteå de senaste två åren.

På en skala från noll till sex i ett diaram är siffran tre godtagbar när det gäller attityder, men i Sollefteå har man inte kommit längre än till siffran två. Företagarna själva är mer pessimistiska än politikerna.

I går träffades kommunledning, politiker och företagare för att tillsammans med Svenskt näringsliv hitta framtidsvägar och förändrade attityder.

Om det var positivt eller negativt för kommunen att garnisonsnedläggningen kom när den kom var de närvarande inte eniga om.

Förändringarna har gått för långsamt. Den positiva andan som fanns efter näringsministerns besök för två år sedan har försvunnit, menade många.

Företagarna har tappat gnistan när de utlovade statliga jobben inte kom i den takt som man hade förhoppningar om.

- Vi vill vara positiva, vi vill vara kreativa, men hela tiden sätts käppar i hjulen på oss som vill satsa vidare. Vi stoppas av bankerna som inte vill ge oss lån, eftersom fastighetspriserna är så låga, sa Pär Oremo.

De svaren finns också med i den enkätundersökning som Sifo gjort.

Andra svar som företagarna har lämnat är att man vill få bättre respons av kommun, att vägarna måste bli bättre och att politikerna gjorde ett förhandsbokat besök per företag för att se hur företag fungerar.

Företagarna tror att samverkan kan gynna företag - och tillgång på utbildad arbetskraft.gaje blixt

Mer läsning

Annons