Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Början på ett nytt äventyr"

/
  • Robin Mähler har hårdtränat och ätigt nyttigt inför finalen.

Det blev ingen vinst i modelltävlingen "Sveriges man 2012" för Robin Mähler från Sollefteå. Men en fjärdeplats blev det – och dessutom belönades Robin med titeln "Mr Internet".

Annons

Robin Mählers åkte ur tävlingen "Sveriges man". I helgen var det så äntligen dags för final på Viking Line. Bland tio finalister valdes Robin ut till en av de fyra slutfinalisterna – och hamnade alltså till slut på en fjärdeplats.

Tävlingen avgjordes av en jury.

– Först blev jag deppig och besviken, men nu är jag nöjd över att jag ändå tog mig så långt som jag gjorde.

Robin blev också utsedd till "Mr Internet" – han var den av de tio tävlande som hade fått allra flest röster på internet.

– Det har jag Sollefteå att tacka för, det känns som en fjäder i hatten. Först kändes det lite som att jag svikit folk här hemma när jag inte vann, men det är bättre nu.

Tävlingen bestod av posering i kalsonger, i handduk och i olika outfits, samt en intervjusession med juryn.

– Jag måste erkänna att precis innan jag skulle in på intervjun var jag så nervös att jag var tvungen att gå och kräkas. Men det gick ju bra ändå.

Nu tänker Robin fortsätta att satsa på modellkarriären. Tillsammans med den kille som kom tvåa i "Sveriges man" i fjol och ytterligare en kompis ska han ut och resa i Asien och Europa och försöka sälja in sig själv hos olika agenturer. Till våren bär det av. Fram tills dess bli det ett antal besök hos agenturer i Stockholm.

– Jag ser det här som början på ett nytt äventyr.

Han ångrar definitivt inte att han var med i tävlingen trots att han först blev besviken över sin fjärdeplacering – utan säger att det varit en nyttig erfarenhet som är bra att ha på sitt cv i framtiden.

– Det har varit den bästa tiden i mitt liv och jag har lärt känna många härliga människor. Men siktar man högt så faller man långt.

Vann tävlingen i år gjorde Dennis Tranberg från Kungälv.

Mer läsning

Annons