Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilarnas dag i Sollefteå

Besökarna vid lördagens Sollefteå Big Meet var många, både under bilträffen i stadsparken och under kvällens efterföljande cruising.
– Det är många personer man bara träffar vid såna här tillfällen, säger Erik Melander, en av cruisingens besökare.

Annons

Se Hanna Sjöbergs bilder från cruisingen ovan.

I helgen var det dags för årets Big Meet och cruising i Sollefteå, ett populärt och välbesökt arrangemang. Som väntat blev bilarna många och så även besökarna – unga som gamla. Under dagen arrangerades bilträffen i stadsparken och parken fylldes snabbt av en mängd olika bilar. Dessutom fanns det bland annat möjlighet att få håret fixat i riktig 50-talsanda.

En av besökarna var Karin Edin från Nyland. Att delta i bilträffen och cruisingen var inget nytt, utan brukar för det mesta vara en återkommande tradition. Själv kör hon en välskött röd Ford Fairlane från 1967.

– Bilen har jag haft sedan 1979.

Karin Edin var märkbart nöjd med dagen.

– Det var jättebra ordnat! Det är roligt att träffa alla människor och se alla fina bilar som är med under en sån här dag, säger hon.

Fram mot kvällen gick den årliga cruisingen av stapeln. Bilkortegen gick ned vid Hantverksgatan, där många av åskådarna samlats för att se på de förbipasserande veteranbilarna. Längs med gatan fanns det även möjlighet att köpa godisremmar och munkar.

En rad olika bilar framfördes genom staden, däribland en Ford Skyliner. Bilens chaufför var Erik Melander från Bollstabruk. Dock var det inte sin egen bil han körde.

– Bilen tillhör Ulrik Andersson, men i dag är det jag som är chaufför, säger Erik Melander.

Även han var nöjd med kvällen och hur det var organiserat.

– Det var precis lika bra som vanligt! Möjligtvis lite kallt, men man får vara glad så länge det inte regnar. Det bästa med såna här arrangemang är att få möjlighet är att träffa många likasinnade och personer med samma intressen som en själv.

Läs även: Många polisingripanden i samband med cruisingen.

Mer läsning

Annons