Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnen tog publiken med storm på årets första Trollskoj

/

Annons

En ovanligt stor premiärpublik, en ovanligt vacker premiärkväll och en alldeles vanlig Trollskojskväll med mycket musik.

Det var årets första Trollskoj i Stadsparken i Sollefteå med Cissi Jakobsson som programledare enligt traditionen.

Hon inledde med att sjunga själv, men sedan avlöste artisterna varandra - från Magnus Engqvist från Styrnäs till Juan Carlito Mendoza från USA.

I år fanns inga allsångshäften att köpa och inga trollådor att vinna. I stället ställdes publiken på kunskapsprov om innehållet i Tidningen Ångermanland under veckan som gått. Frågor om Pelle Molinsstipendiaten, om tidningens nya chefredaktör och i vilket land Ungdoms-EM i friidrott går fanns med.

Allsång blev det ändå - Idas sommarvisa sjöng alla barnen tillsammans med publiken som hade värmt upp med några andra sommarsånger med Cissi som allsångsledare och den eminenta Pär-Åke Stockbergs eminenta husbandsorkester.

Magnus Engqvist sjöng sina egna låtar, bland andra New York och fick ett bejublat mottagande av publiken.

Caroline Westman fanns med både som sångare och dansare och unga Ellen Lindblad framförde When we were young med säkerhet. Världsartisten Juan Carlito Mendoza visade sin skicklighet på virveltrumma, och inbjöd till sin konsert.

Men det var barnen som fick de största applåderna den här kvällen. Roliga sånger, säkra framträdanden och en varierad repertoar bjöd barnen på. Det var all från sånger om sommaren till sången om munkar och med sång på engelska och mycket fniss. Och när unge Vilmer avslutade barnavdelningen med ett trumsolo var det bara applåder som gällde.

Trollskoj återkommer nästa torsdag med Tommy Lindh som programledare och med bland andra Nylands Järn och Blue Steel på scen.

Mer läsning

Annons