Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akutbidrag till ridskola "Tror knappt det är sant"

/
  • Monia Häggqvist, chef för Ramsele Fältrittklubb, gläds åt det akutbidrag som Sollefteå kommunstyrelse klubbade igenom.
  • Det har rasat i flera omgångar och risken finns att det rasar ytterligare. Ridskolans försäkringsbolag har kallat det för en sättning i marken och vill inte gå in med pengar.

Monia Häggqvist, chef för ridskolan i Ramsele, jublar över kommunens belut att ge ett akut ekonomiskt bidrag.

– Det här bidraget förändrar vår situation radikalt, säger hon.

Annons

Ett akutbidrag på 92 000 kronor kan betyda mycket. På sikt kan det vara avgörande för verksamhetens överlevnad.

– Det är jättebra, jag tror knappt att det är sant, säger Monia Häggqvist.

– Om vi inte fått det här bidraget vet jag inte vad vi skulle ha gjort. Då hade vi behövt fortsätta hyra in hjälp och på sikt hade det blivit mycket dyrare.

Nu kan Ramsele fältrittklubb i stället köpa in den bättre begagnade baklastare man sett ut. Baklastaren ska användas i arbetet med att reparera det stora nipraset som drabbat ridskolan.

Men den kommer väl till pass även när det gäller övrigt arbete som ska utföras.

– Det underlättar vårt arbete på många sätt. Vi kör ju till exempel mycket höbalar, 15-20 i veckan. Och vi behöver skotta snö och annat; nu slipper vi hyra in någon varje gång vi ska köra, säger Monia Häggqvist.

– Över huvud taget kan vi få mycket mer uträttat om vi har en egen maskin. Och nu kan vi gå in i arbetet med raset med helt nya förutsättningar.

De omfattande nipras som drabbade fastigheten 2010 och 2011 har satt sina spår. Ridskolan har anlitat ett specialistföretag för att fylla ut den ravin som skapats och minska risken för ytterligare ras.

– Vi har lejt in professionella tekniker som arbetar med detta, säger Monia Häggqvist.

– Vi har förstärkt i rasområdet, fyllt med schaktmassor och djupborrat för dräneringsslangar. Nu ska vi anlägga en ny infart och fortsätta arbetet med att säkra det rasdrabbade området.

Svenska kyrkan efterskänker täktmassor från en bergtäkt som finns i trakten.

– Raset kommer inte att fyllas igen helt men det kommer att se ur som en naturlig dalgång. Vi har kalkylerat för att gå in med eget arbete i raset, det blir nog dyrt ändå

Mer läsning

Annons