Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

32 mil på skoter

Annons
32 mil på skoter

- 14 lions på helgutfärdI går morse startade 14 skoterekipage från Strinne i Sollefteå med målet Klimpfjäll i Västerbotten.

Det var elva grader kallt, strålande sol och det låg spänning i luften.

Den större delen av gruppen består av Lionsmedlemmar.

För många är det första gången man ger sig ut på en så lång färd och det kommer förmodligen att kännas i både armar, ben - och tummar när målet i Klimpfjäll är nått i dag lördag.

De 32 milen tar två dagar att avverka - om allt går som det ska.

- Men vi har både radiokontakt, mobiltelefoner och följebilar med hela vägen om något skulle hända, säger Pär Oremo som finns med på en skoter.

Det har varit långa förberedelser och många träffar för att allt skall klaffa. Mat och övernattning sker efter vägen. I Ramsele bjöds man på fika i skoterklubbens stuga på vägen mot Tåsjö, där gruppen övernattar första kvällen.

Hemresan sker med buss och skotrarna fraktas tillbaka till Sollefteå med lastbil.Klimpfjäll

är målet för Lionsklubbens vinteräventyr. 32 mil på snöskoter är utmaningen. Naturupplevelser och kamratskap är målet. Pär Oremo, Per Tjäder, Johan Tjäder, Daniel Oremo, Allan Eriksson, Lennart Sundberg, Edvard Pettersson, Michael Söderqvist, Sven Erik Hansson, Leif Eriksson, Per Olov Girhagen. Sören Lindberg, Curt Göran Forsgren och Runar Bäckström

foto: stefan sundkvist

Mer läsning

Annons