Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare snö att vänta

Det har snöat ordentligt i Ångermanland - och i helgen väntas mer snö.

Annons

Under torsdagen och natten mot fredagen har ett snöfallsområde berört stora delar av Norrland, från Ångermanland och norrut.

Under fredagen lättas snöfallet upp, men det kan komma ytterligare 5-10 centimeter snö till lördagen. Enligt SMHI blir det snöbyar på många håll och 5-10 minusgrader.

- Det blir mildare temperaturer i Götaland och Svealand, som även kan beröra delar av Norrland. Det föregås av ett snöfallsområde som berör Ångermanland på lördagen, säger Lovisa Andersson, meterolog vid SMHI.

- Det kommer snöa även inåt landet, men det kommer mest snömängd vid kusten. Det kan även vara blåsigt, famförallt vid kustbandet.

Även på söndag väntas snö.

Bland de väderstationer som rapporterat in snömängd på fredagsmorgonen fanns Härnösand med 50 centimeters snödjup och Kasa, Örnsköldsvik, med 49 centimeter. I Forse, Sollefteå, uppmättes 36 centimeter.

Norrtåg ställde in tåg mellan Sundsvall och Umeå under torsdagskvällen och avgången klockan 05.45 på fredagsmorgonen ersattes med buss.

Den senaste tidens snöfall kommer enligt SR Västernorrland göra att flera av länets kommuner att överskrider snöröjningsbudgeten, främst gäller det kustkommunerna.

Varje runda medför en kostnad på flera hundratusentals kronor. I Örnsköldsvik tror man nu, enligt radiokanalen, att det blir tio snöröjningsrundor innan årsslutet i stället för planerade fem. Magnus Viklund, chef för gatuenheten vid Örnsköldsviks kommun, säger till SR Västernorrland att kommunen kan göra ett minusresultat på tre miljoner för snöröjningen.

Mer läsning

Annons