Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville stanna i fängelse

ÖRNSKÖLDSVIK. I oktober frigavs en man från Örnsköldsvik villkorligt mot sin vilja. För egentligen hade han velat stanna kvar i fängelset.
Och nu befinner sig mannen, som är i 30-årsåldern bakom lås och bom igen sedan han i tisdags inför Härnösands tingsrätt bönat och bett om att bli häktad.

Annons

Han är från Örnsköldsvik och förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret. Många olika typer av brott finns representerade. Även grövre brott. Dessutom är mannen en känd missbrukare.

VILLE STANNA I FÄNGELSET
Så sent som i maj dömdes han till fängelse för tre stölder, sex olovliga körningar och narkotikabrott till sex månaders fängelse.
Trots att mannen inte ville lämna fängelset frigavs han den 8 oktober. Och snart var han inne i drog- och brottsvängen igen och mådde allt sämre.
Den 9 oktober stal han en bil i Älandsbro som stod parkerad med motorn igång. Men i Utansjö, en dryg mil därifrån, lämnades bilen sedan mannen kört vilse.
Eftersom det var blött och kallt ute stal han ytterligare en bil som hade lämnats med nycklarna i tändningslåset. Och åkte mot Sollefteå för att sedan byta färdriktning mot Kramfors.

AMFETAMIN-MISSBRUKARE
Mannen stoppades av polisen och vid visitering hittade man en plånbok som ett par timmar tidigare stulits i Sollefteå. Själv påstod han att plånboken hittats i en papperskorg.
För tingsrätten uppgav mannen att han den innehöll kontokort som skulle kunna ge en belöning om de lämnades till banken.
Under förhandlingarna fick Ö-viksbon också frågan vad han skulle göra om han släpptes på fri fot. Och svaret kom snabbt: Att han skulle begå fler brott. Bara för att bli inlåst.
Mannen fick sin vilja igenom och blev häktad.
Ett skönt besked eftersom mannen vill ha hjälp med sitt långvariga amfetaminmissbruk. Och då måste han vara inlåst.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons