Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har starka ägare”

Örnsköldsvik. Det tyska bolaget Health Care som planerar att etablera sig i Gene, driver sedan ett par år tillbaka en
anläggning efter samma koncept i tyska Lage-Hörste. En kuranläggning där homeopati och naturmedicin utgör framträdande inslag.

Annons

HC Health Care AG är ett bolag som ägs av privatpersoner. Enligt företagets vd Bernd Völker är en del av dem också penningstarka.
Våra ägare är privatpersoner. Vi har inga företag bakom oss, vi ägs helt och hållet av privatpersoner. Visst, en del av dem är kapitalstarka.
Att en satsning, som den planerade mångmiljonsatsningen i Gene, ändå varit möjlig att genomföra, förklarar Bernd Völker med att satsningen i Lage-Hörste gjorts tillsammans med Lage kommun, delvis sponsrats av byggföretag och skett i nära samarbete med försäkrings-
bolag.
I kundkretsen nämner Bernd Völker företag som ABB och Siemens.
De finns med, både som affärs-partners i samband med byggnationen, och som intressenter för att skicka sin personal på rekreation till oss.

VÅRD OCH REKREATION
Kuranläggningen vänder sig till såväl friska, akut sjuka och kroniskt sjuka människor i behov av vård och rekreation.
Ett hotellrum på kuranläggningen kostar cirka 200 tyska mark, vilket motsvarar 948 svenska kronor. För den som vill vistas där och ha tillgång till all den terapi som kuranläggningen erbjuder, i form av alternativ medicin, homeopati och friskvård, kostar det 400 mark per dygn, motsvarande 1897 kronor. Vad priset blir för en vistelse på den planerade anläggningen i Gene, kan Bernd Völker däremot inte ge svar på i dag.
Det är för tidigt att säga. Det beror på vad det kostar att bygga, vad allting kostar innan det blir klart, och hur det finansieras.
Finansieringen av anläggningen i Gene är inte klar. Men Bernd Völker utesluter varken svenska eller tyska kredit- och låneinstitut.
Det kan bli svenska eller tyska banker. Men sedan planerar vi ju det här konceptet över hela Europa, så det lär väl finnas många möjliga vägar att finansiera det här.

SATSAR PÅ EUROPA
Besökare och gäster till den planerade kuranläggningen i Gene vill Bernd Völker locka från hela Europa.
Våra kunder kan vara svenskar, tyskar eller andra européer. Bara i Tyskland finns det 60 miljoner människor som är i behov av ett Unavicum.
Unavicum är namnet på det koncept som Health Care AG använder för att beskriva sin samordning av homeopati, alternativ medicin och friskvård som rekreation för sjuka och friska människor. Ett koncept som företaget planerar genomföra i ett tiotal europeiska länder, utöver Tyskland och Sverige.
De som vill komma till Unavicum i Gene kan också komma bara över en weekend, för att känna hur det är att leva nära naturen.

BODIL RESARE

Mer läsning

Annons