Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi förändras med läsarna

Arbetet som reporter för allehanda.se har förändrats i rask takt de senaste åren.
Nu är förändringen kanske större än någonsin tidigare i branschen, och den största skillnaden i mitt arbete som webbredaktör och webbreporter är att jag hela tiden kommer närmre läsarna.

Annons

Dels genom sociala medier så som Facebook och Twitter, men även i kommentarsfält till bloggar, genom livebloggen och till våra artiklar.

Genom allehanda.se kan vi mäta vilken typ av artiklar som är mest populära, men även på ett snabbare sätt få nys om vad som händer i vårt bevakningsområde. Allt oftare får jag nyhetstips från läsare genom exempelvis sociala medier.

Tack vare dessa möjligheter kan reportern, livebloggaren eller webbredaktören snabbare producera och paketera de hetaste nyheterna. Ett bra exempel på hur vi i vårt arbetssätt och ni som nyhetskonsumenter tagit oss närmre varandra är på det sätt vi bevakade Modo under hockeyslutspelet i våras.

Vår målsättning var tydlig, att genom läsarinteraktion bevaka Modo Hockeys slutspel på nära håll. Vi följde träningarna och liverapporterade från dem genom Twitter. Tweetsen visades i sin tur ut direkt på allehanda.se. Genom att ta in läsarnas synpunkter under pågående träning kunde vi snabbt leverera exakt den information läsarna ville ha, just då. Ett uppskattat inslag, lika uppskattat som vår tv-bevakning var i samband med matcherna under slutspelet.

Vi vet att Modo är det som intresserar flest läsare på allehanda.se. Under slutspelstider är dessutom intresset kring Modo större än allt annat på vår sajt. Genom direktkontakt med läsarna kunde vi erbjuda nyheter blixtsnabbt, och senare också på ett mer pricksäkert sätt göra djupare analyser av de hetaste ämnena. På så vis producerade vi nyhetsmaterial där du som läsare var en del i det som senare presenterade i en nyhetstext eller i en tv-intervju.

Slutspelsbevakningen 2012 är bara ett av exemplen på hur vår bevakning är på väg att se ut i fortsättningen. Framöver kommer vi i större utsträckning och i ännu större samverkan med er läsare bevaka det som händer i Ångermanland, och det ser jag fram emot.

Vi ses 2013!

Mer läsning

Annons