Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utländska läkare ska minska köerna

ÖRNSKÖLDSVIK. För att klara av den kortsiktiga läkarbristen anställer landstinget läkare från Polen, Ungern och Slovakien.
Det medför en besparing för landstinget och bättre service till patienterna.
– Jag ser fram emot detta, säger Örnsköldsviks sjukhusdirektör Jan Sundqvist.

Annons

Som ÖA berättade i går har Arbetsmarknadsstyrelsen gett de fyra Norrlandslänen dispens att rekrytera läkare, tandläkare och sjuksköterskor från icke EU-länder.
På Örnsköldsviks sjukhus är det framför allt stor brist på läkare. Cirka 25-30 behövs i nuläget och Jan Sundqvist har länge väntat på att få klartecken att utlandsrekrytera.
Behovet är så stort att vi måste rekrytera från andra länder. Det glädjer mig att vi fick dispens, säger han.

STAFETTLÄKARE DYRT
För att möta den akuta läkarbristen använder sig sjukhuset i dag av stafettläkare men att anlita en sådan genom ett bemanningsföretag är dyrt.
Att anlita en stafettläkare på tre år kostar lika mycket som att ha en ordinarie anställd i sex år, säger Jan Sundqvist. Det klart att det också kostar att rekrytera från utlandet men det är en mycket bättre affär än att anlita bemanningsföretag. Vi inriktar oss på att vid 2003 års utgång ska vi vara oberoende av stafettläkare.

BÄTTRE SERVICE
Arbetsmarknadsstyrelsen har sammanlagt gett dispens för 105 läkare från icke EU-länder. När det gäller doktorer från EU-länder likställs den medicinska utbildningen. Men när det gäller läkare från icke EU-länder måste Socialstyrelsen utreda varje fall utifrån vissa kvalitetskrav.
Många länder står i kö för att gå med i EU. Vi hinner inte vänta på att de kommer med. Det är lättare att rekrytera intresserade doktorer från icke EU-länder men hanteringen är svårare, säger Jan Sund-qvist.
Landstinget har anställt en person som ska arbeta med utlandsrekryteringen, med start i mars. Hon ska se till att de personer som rekryteras får utbildning i språket och eventuellt komplettera sina kunskaper för att få jobba i Sverige.
Läkarna får alltså utbildning i sitt hemland och kommer hit när de är klara.
Örnsköldsvik är den kommun i länet som har den sämsta sitsen när det gäller läkare. Det beror på att det var många läkaravgångar åren 1996-1999.
På kort sikt kan vi tillsätta tjänster med utlandsrekrytering och på lång sikt med att utbilda egna läkare, säger Jan Sundqvist.
Ju mer tjänster som tillsätts desto mindre köer. Jan Sundqvist ser många fördelar.
Vi kommer att kunna erbjuda en bättre service. Jag tror också att det ger en positivare bild för skattebetalarna om man får vård av egna läkare än av bemanningsföretag som vi i dag är beroende av.

DÖRREN ÖPPEN FÖR EU
Att anställa sjuksköterskor från icke EU-länder ställer han sig dock inte lika positiv till.
Om några år kommer det att vara mycket pensionsavgångar. Jag är säker på att vi måste lyfta ögonen över kontinenten men att anställa från ett land som inte är med i EU är mer komplicerat. Dörren är öppen i första taget för sjuksköterskor EU-länder.

SOFIA GÖTH

Mer läsning

Annons