Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga företagare sprider värme

/

Med en enkel, men genialisk idé, har fyra unga företagare vid Mikael Elias gymnasium börjat göra sig kända på flera av kommunens äldreboenden.

– Vi skänker värme, säger Paulina Svensson och påpekar att det är deras slogan.

Annons

Företagande behöver inte vara krångligt. Det är Paulina Svensson, Amanda Norberg, Elin Häggström och Alexander Johansson ett levande bevis på.

Affärsidén, som är en del av ett projektarbete inom Ung företagsamhet, handlar om att eleverna startat upp en rörelse med allt vad det innebär.

Idén är inte unik, men sällsynt – och handlar om att de fyra företagarna under namnet Filtarna UF, säljer sina tjänster vid fyra av kommunens äldreboenden.

– Man kan säga att ungdomarna tillsammans förgyller vardagen för äldre människor. Det handlar om fyra empatiska ungdomar, som hjälper till på några äldreboenden med lite sådant, som kanske personalen emellanåt har svårt att hinna med, säger Bosse Östlund, deras ekonomilärare och handledare för projektarbetet.

Alla fyra har olika titlar inom sitt företagande och Paulina Svensson är vd och med detta även undertecknad firmatecknare i samband med uppdraget hos kommunen.

– Det är lärorikt, säger hon och får nickande medhåll av sina kollegor.

På frågan om vad de egentligen gör, så svarar de tillsammans att det handlar om allt mellan högläsning ur Örnsköldsviks Allehanda till promenader.

– Jag tror personalen har ganska fullt upp med att hinna med sådant vi kan göra, säger Elin Häggström och inflikar att det också kan handla om att spela fia med knuff och femkort.

– Och ibland behöver man inte säga så mycket heller. Det kan räcka med att lyssna, säger Amanda Norberg.

I dag är Filtarna UF på plats i Fjällräven Center, precis som närmare 40 liknande UF-företag, när den lokala UF-mässan äger rum. Nästa steg på vägen för något av de lokala UF-företagen är en regional mässa i Sundsvall och sedan riksfinal i Stockholm. Bästa företaget där kvalificerar sig vidare till EM.

Mer läsning

Annons