Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyskarna intresserade av att evenemangsarenan byggs

domsjö. Det tyska företaget Health Care Systems är också intresserat av att en evenemangsarena byggs i Örnsköldsviks centrum.
– En sådan arena bör ligga i centrum säger Joseph A. Ellis, Arizona, som representant för ett mycket stort amerikanskt arkitektföretag.

Annons

Health Care Systems bygger själva den största magneten för att locka turister och personer som söker lisa för krämpor av olika slag.
Fler magneter blir starkare tillsammans, säger Kenneth Lundberg. En sådan är en evenemangsarena i centrum för sport, kultur och handel. Den arkitekt som är i Örnsköldsvik i dag representerar ett företag som ritat cirka hälften av de 30 NHL-arenorna i USA och Kanada.
Kenneth Lundberg säger att det bör vara cirka 150 publikaktiviteter varje år i en sådan arena. I Örnsköldsvik finns redan stommen i form av 25 hemmamatcher för Modo Hockey redan i grundserien plus slutspel. Dessutom finns andra sporter och kultur.
De arenor som byggs numera förses med teleskop-läktare som går att skjuta åt sidan för att ge plats för alla möjliga typer av aktiviteter. Omställning från den ena aktiviteten till den andra behöver inte tar mer än fyra timmar.
Vår egen satsning, evenemangsarenan och golfbanan sommartid drar alla åt samma håll, säger Kenneth Lundberg. Vi är mycket intresserade av att evenemangsarenan byggs och diskuterar med projektledningen vad vi kan bidra med. Vi vill att det skall bli en vacker byggnad med aktiviteter från morgon till sena kvällar och en sådan byggnad bör ligga i stadens centrum och verka som en magnet för att dra folk till staden.

SVEN LINDBLOM

Mer läsning

Annons