Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trotjänare tillbaka till ÖSK

ÖRNSKÖLDSVIK.
I ÖSK Innebandy råder en akut brist på centrar. Då kallas två gamla trotjänare in.
Och i dag gör Peter Svensson och Daniel Sedin comeback.
– En nödvändig åtgärd. Ingen desperat, säger tränaren Håkan Gidlund.

Annons

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Det är möjligen att ta till överord, men faktum är att det blåst snåla vindar kring ÖSK-herrarna en längre tid.
Det unga laget inledde elitseriespelet lysande för att efterhand åka på den ena smärtsamma förlusten efter den andra. Överraskningen och uppstickarlaget förvandlades snabbt till det väntade lindansargänget utan eget spel och självförtroende.
Och i takt med skador och sjukdomar blev prognosen inte ett dugg bättre.
Men nu har det vänt. Åtminstone när det gäller framtidstro och åtminstone om vi får tro tränaren Håkan Gidlund:
För tre-fyra veckor sedan såg det inte speciellt ljust ut. Då saknade vi ett eget spel, men nu har vi all anledning att vara optimister. Vi är på gång och det hade vi varit även utan Peter och Daniel.
Att Svensson och Sedin ansluter till truppen är ingen permanent lösning. Peter Svenssons främsta uppgift är att vara damtränare och Daniel Sedins arbete i Malmberget förhindrar honom att satsa helhjärtat på elitinnebandy. Men duon har tränat med laget en längre tid och känner sig ganska väl förberedda.
Det är bara roligt om man kan hjälpa till i någon form, men jag är inte säker på att jag kan tillföra något. Preliminärt ska jag haka på fram till jul, men vi börjar så här. Matcherna i helgen blir ett test, säger Peter Svensson.
Du är huvudtränare för damlaget. Finns det inte en uppenbar risk att tjejerna blir lidande av det här?
Nej. Det är glasklart vad jag prioriterar och nästa helg krockar det. Då är det självklart att jag inte finns till tillgänglig för herrlaget.
Erik Johansson i militärtjänst och en sjuk Peter Franzén är den främsta anledningen till ÖSK:s akuta centerbrist. Nu hoppas Håkan Gidlund och övriga i klubben att de nygamla tillskotten ska ge laget ytterligare en knuff i rätt riktning.
Peter Selin har spelat center och gjort det bra, men han passar ännu bättre som ytterforward. Nu får han tillfälle att spela i sin rätta position, säger Gidlund och ser hoppfull ut.
AIK i dag och Karlstad i morgon. Två gäster i Sporthallen som uppenbarligen har anledning att se upp.
Varning för ett pånyttfött ÖSK är härmed utfärdad.ULF EKLUND

Mer läsning

Annons