Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvliga avslöjad

ÖRNSKÖLDSVIK. Under helgen avslöjades en liga som härjat i Örnsköldsvik, Bjästa och Köpmanholmen under de senaste två veckorna. Tre ynglingar har erkänt 22 stölder. I dag begärs ledaren för tjuvligan häktad.

Annons

22 stölder inom loppet av två veckor. Stöldgods och åverkan vid inbrott motsvarande 100 000-tals kronor. Efter tips från allmänheten och intensivt spaningsarbete slog polisen i fredags till mot den misstänkte ligaledaren, en 20-åring från Örnsköldsvik. Polisen grep också ynglingens båda kumpaner, en 16-årig och en 17-årig pojke, också de från Örnsköldsvik.
Vi har bärgat det mesta av stöldgodset vid husrannsakan. Stereoanläggningar, tv-apparater, videobandspelare, mikrovågsugnar, kassettbandspelare, bingolotter, mixerbord, pengar, sprit och cigaretter, säger kriminalinspektör Christer Sundelin.
Stöldgods som bland annat härrör från villainbrott och inbrott på fritidsgårdar och pizzerior under de senaste två veckorna. Det sista av inbrotten anmäldes i fredags, ett villainbrott på Skogsgatan. Stöldgods från inbrott vid Olympia i Bredbyn och Hörnettpaviljongen har också återfunnits.
16-åringen och 17-åringen greps under lördagen, men släpptes efter förhör. Båda har erkänt stölderna. Ledaren av stöldligan, 20-åringen, anhölls under fredagen och begärs häktad i dag. Också han har erkänt, och begärs häktad, misstänkt för inbrott och grov stöld.
20-åringen har tidigare straffats för liknande brott medan hans två yngre kumpaner är ostraffade. Minimistraffet för grov stöld är sex månaders fängelse.


BODIL RESARE

Mer läsning

Annons