Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandbergs varslar – framtiden ändå ljus

/
  • Strandbergs har tvingats varsla åtta av 61 anställda, men företaget går bra och troligen kommer inte varslet att utlösas.

Strandbergs målerier har tvingats varsla åtta anställda.

Men:

– Vi är rätt säkra på att varslet inte kommer att utlösas och vi har en plan att vi ska bli några till nästa år, säger vd Peter Lundgren.

Annons

Anrika Strandbergs – formellt Oscar Strandberg Industri AB – har fått det som möjligen kan beskrivas som en tillfällig dipp i måleriverksamheten.

– Vi har en stor order som tillfälligt är stoppad, säger Peter Lundgren.

Därför har åtta anställda varslats om uppsägning i februari.

– Ordern kommer, det är ingen fara, och vi är rätt säkra på att varslet inte kommer att utlösas. Men vi var tvingade att göra så här, säger Lundgren.

Slutet på 00-talet och början på 10-talet har varit svängigt för Strandbergs. 2009 lade man ett stort varsel och var nere på runt 35 anställda. Men sedan dess har kurvan pekat uppåt och idag har företaget 61 anställda, ungefär lika många som när varslet lades för drygt tre år sedan.

– Vi har växlat upp efterhand och det är bara det närmaste halvåret vi inte har riktig koll på, säger Peter Lundgren.

– Därefter har vi både ordrar och förfrågningar som ser positiva ut.

Strandbergs är störst i kommunen på industrimålning. Halva styrkan jobbar innanför grindarna i Svedjeholmen, halva utanför.

Företaget jobbar i stort sett åt all mekanisk industri i kommunen, BAE och fabrikerna i Husum och Domsjö är stora kunder.

– Vi jobbar också mycket med vattenkraftanläggningar, som antingen byggs ut eller renoveras. Det kan handla exempelvis om målning av dammluckor.

– Vi är inte så stora där, men vi har också en del jobb åt gruvindustrin, säger Peter Lundgren.

Han konstaterar att den internationella lågkonjunkturen naturligtvis inte är bra, men att det ändå ser ljust ut för Strandbergs.

– Det har faktiskt inte sett så bra ut på fem år. Vi har en plan att vi ska vara några till innan nästa år är slut.

Mer läsning

Annons