Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig midsommar

ÖRNSKÖLDSVIK. Det blev en stökig midsommar på flera platser i länet. I Norrfällsviken där omkring 5 000 firande människor hade samlats gick det vildast till.

Annons

Midsommar brukar vara en av årets värre helger vad gäller trafikolyckor, bråk och fylleri. Årets
firande blev inget undantag.
På Ulvön hade ett 1 000-tal ungdomar samlats, men trots utbredd fylla var det enligt polisen lugnt.
Det var väl förberett med bland annat åtta ordningsvakter där ute, så det hölls på en i stort sett bra nivå, säger Tomas Nilsson, vakthavande befäl på Sundsvallspolisen.
Två fönterrutor krossades och en cykel och en mobiltelefon stals.

FICK KALLA PÅ FÖRSTÄRKNING
I Norrfällsviken var det desto stökigare. Runt 5 000 personer hade samlats där för att fira.
Det är en enda stor festplats utan särskilda aktiviteter. Man åker helt enkelt dit och genomför sina festligheter, säger Tomas Nilsson.
Kramforspolisen fick förstärkning från Örnsköldsvik och Härnösand totalt var sex polisbilar på plats.
Men när det är så mycket folk måste man inrikta sig på det värsta, så det blev inte så många omhändertaganden, säger Tomas Nilsson.
Minst ett tiotal misshandelsanmälningar har kommit in, uppskattar polisen, dock inget allvarligt. I några fall hade påkar och flaskor använts som tillhyggen. Två personer omhändertogs för fylleri.

CAMPINGÄGARNA KRITISKA
Andreas Edlund, en av ägarna till Norrfällsvikens camping, tycker att de har blivit nonchalerade av polisen.
Han hade flera veckor innan midsommar ringt Kramforspolisen. När dagen inföll sig fanns bara en polisbil på plats och 5 000 firande människor.
Det var mycket som gick sönder och det var flera slagsmål. Sent på natten, vid fyra-femtiden fick polisen förstärkning och det lugnade ner sig, säger han.
Även på Salusands camping gick firandet vilt till. Tre polispatruller var där och två yngre män fick sova ruset av sig på polisstationen.
Det var inte värre än att det lugnade ner sig efter en rimlig polisinsats, säger Tomas Nilsson.
Vid fyratiden på midsommardagsmorgonen omhändertogs en kvinna vid Trehörningsjös stugby. Hon hade sprungit omkring mycket berusad med en kniv och är även misstänkt för att ha stulit en kylbox.

MISSTÄNKTA RATTFYLERISTER
Inga trafikolyckor har rapporterats in till Örnsköldsvikspolisen, men tre personer misstänks för rattfylleri. Två av dem stoppades i Domsjö på fredag eftermiddag. Efter sedvanligt nykterhetstest omhändertogs deras körkort. Den tredje, en 21-årig man, körde in i en lyktstolpe på Sjögatan tidigt på söndag morgon.
Från Sundsvall rapporterades om stökigheter på Bergafjärdens camping på midsommarafton. Där uppstod ett gängbråk som föranledde fyra-fem anmälningar. I Stöde utanför Sundsvall anhölls en man för misshandel av sin fru och son.
Umeåpolisen beskriver midsommarnatten som ganska lugn. SARA GRUNDBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons