Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull luciashow i kyrkan

/
  • I går bjöd Själevadskolans årskurs 3-9 på ett stämningsfullt luciaspel i Själevads kyrka. Kyrkan var så gott som fullsatt när två luciatåg levererade sång, dans och versläsning.
  • Luciashowen i kyrkan hade det lilla extra, bland annat med ett gäng dansare.
  • En 40 personer stark kör ackompanjerades av elgitarr, piano och trummor, och sjöng de klassiska jul -och luciasångerna.
  • Midnatt råder och några små söta tomtar tippar tipp tapp.

Under torsdagen firades luciahögtiden över hela kommunen, inte minst på alla skolor och förskolor.

I Själevads kyrka bjöds en stämningsfull show med dans, kör, musik och luciaspel.

Annons

Det är stämningsfullt i Själevads kyrka. Det går inte att komma ifrån; att få ta del av ett luciaspel i kyrkan är långt mycket mäktigare och finare än i en skolmatsal.

Eleverna från Själevadskolan droppar in en efter en och lokalen blir så gott som fullsatt. Ett kort trumpetsolo inleder körens luciasång, och till den gör ett gäng dansare entré.

Elever från Själevadskolan bjöd på ett häftigt luciaspel utöver det vanliga, och det märktes att de övat hårt och ambitiöst. En 40 personer stark kör, ackompanjerad av piano, trummor och elgitarr bland annat, bjöd på de klassiska julsångerna som "Tänd ett ljus", "Nu tändas tusen juleljus", "Staffan var en stalledräng" och "Midnatt råder". Inte ett, utan två luciaföljen tågade in med lucia, tärnor, stjärngossar och tomtar. Det blev högläsning av de välkända verserna.

Elever mellan årskurs 3 och 9 har jobbat tillsammans med showen som totalt involverat ett 80-tal personer. I går gavs två föreställningar i Själevads kyrka.

Läs merMer läsning

Annons