Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Seniorerna Anundsjö firade 30-årsjubileum

/

En lördag i slutet av april samlades ett 60-tal SPF Seniorer för att fira föreningens 30-års jubileum.

Annons

Vi började med mingel – småprat och soft musik tills alla gäster var samlade i Fritidshuset i Mellansel. Ordförande bjöd gästerna till vackert dukade bord men innan maten serverades var det några gratulanter som ville komma tilltals. Distriktsordförande Tommy Magnusson överlämnade ett diplom från Riksförbundet och från distriktet ett bordsstandar med nya loggan, höll även ett tal som värmde styrelse och medlemmar. Vår ”lillasyster” Träffen gratulerade genom att skänka en gåva till Filippushjälpen innan de hastade iväg till ytterligare en gratulation.

Under tiden att maten dukades fram spelade Mats Nilsson Björna välkända musikstycken. Det var en riktig festmåltid som Bredbyns Gästgiveri svarade för, mellan varmrätt och dessert blev det allsång och mera gratulationer. Föreningen fick genom ordförande Nea-Marie Österlund mottaga gåvor, blommor och tal från Fyrklövern, Nätra och Nolaskogs, gåvorna var skänkta till Läkare utan gränser, Röda Korset och Svenska Kyrkan.

Vad är väl ett jubileum utan en resumé över de gångna åren, Gustav Lindström hade rådbråkat sitt minne och även bläddrat i tidigare verksamhetsberättelser, många nickade igenkännande över Gustavs komihåg.

Per-Erik Westman, nu för tiden stadsbo, framförde egenförfattade berättelser och dikter på mål, han har inte glömt Anundsjödialekten för den tog han ta fram vid sitt framträdande.

Dessert och kaffe kom fram på bordet och Mats spelade så det spratt i benen, en och annan tog sig en sväng om. Trettio år är ingen ålder så vi blickar framåt i tiden men med ett år i taget. Margith Lundqvist berättade om sommarens utflykter till Själevads Friluftscentral och endagsresa till Åsele med olika besöksmål. Men närmast i tiden är Äldregalan och Bredbydagen. Du som vill vara med och fira våra kommande jubileum, Kom – Träffas – Trivs i SPF Seniorerna Anundsjö.

Nea-Marie

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons