Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sopplunch med FN-föreningen

/

Projektverksamheten i Zimbabwe kräver ständigt nya tillskott av medel, FN-föreningen ger ännu stöd till mindre insatser som kan ha betydelse för olika mottagare i detta hårt krisdrabbade land i Södra Afrika.

Annons

Inom FN-rörelsen är visionen att skapa en bättre värld i stort och smått genom att arbeta för fred, utveckling och inte minst mänskliga rättigheter, som medlem kan du skapa hopp och rädda liv nu och i framtiden, även här i kommunen är olika eldsjälar kärnan i vår verksamhet.

För vårt arbete i fält i Zimbabwe är vi också beroende av frivilliga bidrag, därför anordnas också med jämna mellanrum olika insamlingsaktiviteter. Allt sedan 1989 har vi engagerat oss i Zimbabwe. I flera lokala projekt som berör människor i vardagen samarbetar vi gärna med andra organisationer för att nå bättre effekt, naturligtvis ska dessa dela våra grundläggande värderingar.

Med detta som bakgrund anordnade styrelseledamoten Anita Harning en härlig sopplunch med olika välkomponerade tilltugg för en tid sedan, en lunch som inbringade hela 1100 kr för COPOTA- School of Blind- belägen runt 20 km söder om provinshuvudstaden Masvingo i södra Zimbabwe. En gåva som kommer väl till pass i de hårda tider som nu råder i landet och som kommer att förmedlas med hälsningar inom kort. Landet enda skola på primär- och sekundärnivå för synskadade elever från hela landet, ja även från vissa av grannländerna. Det är fantastiskt att ha styrelseledamöter som frivilligt åtar sig angelägna uppgifter och uppdrag för verksamheten, säger FN-föreningens ordförande Stellan Bäcklund.

ESSBE

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons