Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarfest i Nävertjäl - en tradition

/
  • Här serveras nygrillat till matsugna gäster
  • Marianne Grundström Söränget låter sig väl smaka på läckerheterna. Marianne (moster till Maud Olofsson) gick i folkskolan på samma plats Foto Kjell Larsson
  • Picknick i det gröna blev det för Anna Britt Svensson och Sven Erik Samuelsson Kroksta
  • Festgeneralen Gösta Andersson delar ut första pris i femkampen till Tage Söderlind Foto Kjell Larsson

För Gösta Andersson, Kroksta har det blivet en tradition att inledda sommaren med en fest i Nävertjäl.

Annons

Det är elfte året i rad som han drar ihop en fest för PRO Gullänget och bjuder in äldreboende på Söränget.

– I själva verket är det 20-års jubileum för sommarfestandet, säger Gösta Andersson, med glimten i ögat när han går runt och myser bland gästerna.

Ut över nejden hörs smäktande valstoner av Ronnie Sahlén och damerna tar sig en sväng om, då vi herrar är alldeles för tröga. Nu är det inte bara vals som Ronnie bjuder på utan han river av den ena Elvis-dängan efter den andra och gästerna trivs.

Festen inleds med kaffe och dopp och avslutas med kaffe och dopp. Där emellan skall man först gå en tipspromenad och fylla i svar på 9 frågor. Som utslagsfråga gäller det att räkna upp alla Norrlands floder från norr till söder. Klurigast var att komma ihåg Råneå älv. Segrare blev Laila Gunnarsson, som fick första pris och stor kram av Gösta.

På festplatsen var det femkamp. Det gällde att ha siktet rätt inställt då det skulle kastas allehanda ting med god precision. Bäst lyckades Tage Söderlind Västansjö, som fick en hopfällbar stol att använda då han behöver vila sig från ogräsplockningen i trädgårdslandet.

Mat och dryck serverades av grillmästarna vid gående bord. Viktigast av allt för att få gästerna på gott humör är ju trots allt maten.

Festen avslutades av ordförande Solveig Nilsson med ett stort tack till samtliga som ställt upp, samt ett löfte om att vi ses igen nästa sommar i Nävertjäl.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons