Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadades allvarligt i tv

ÖRNSKÖLDSVIK. Smärtan var näst intill olidlig. Men Marlene Dahlberg genomförde ändå hinderbanan i gårdagens avsnitt av Gladiatorerna – och vann.
– Min största seger någonsin, säger hon.

Annons

Hon är Gundes favorit och publikens älskling. Det är många som imponerats av 22-åriga Marlene Dahlberg insats i TV4:s program Gladiatorerna, men trots att det bara rör sig om fredagsunderhållning för tittarna är det ingen lek för de tävlande.
I går förvreds Själevadsbon Marlene Dahlbergs ansikte i ren smärta i tv-rutan, efter att hon gång på gång kastats till marken av Gladiatorn Amber.
Höften hamnade snett och låstes.
Jag hade tagit så mycket poäng i grundomgången och fick därför möta de största och tyngsta Gladiatorerna som gjorde allt för att få ner mig, berättar Marlene.

HÅRDA MOTSTÅNDARE
Redan i den första grenen fick hon känna på att hennes motståndare bestämt sig för att köra extremt hårt. När Marlene sprang gatloppet, där det gäller att ta sig förbi flera Gladiatorer på rad, small det till rejält.
Den sista fick in en klockren träff i nacken. Efter det såg jag bara stjärnor, men jag fortsatte in i mål, säger hon.
Med värk i nacken tog hon sig igenom de andra grenarna. Klätterväggen och dragkroken gick som en dans, men hon besegrades i hängbron och ringarna.

ALLVARLIGT SKADAD
När det var dags för attackboll hade blonda Amber bestämt sig för att till varje pris hindra Marlene från att ta några poäng.
Det är på blodigt allvar. Hon kastade hela sin tyngd runt mina höfter för att få ner mig på marken.
Första gången det hände fick jag fruktansvärt ont och när jag sedan fick ta emot tre, fyra smällar till blev det för mycket, berättar Marlene.
Det framgick inte i tv hur allvarligt skadad Marlene var förrän matchen var avslutad och hon sakta gick backstage. Bakom kulisserna blev Marlene undersökt av en kiropraktiker, som avrådde henne från att fortsätta tävla eftersom det inte att på förhand gick att säga vilka konsekvenser det skulle få.
Med 20 minuter på sig att bestämma huruvida hon skulle ställa upp i hinderbanan höll smärtan på att ta överhanden.
Jag var väldigt tveksam till en början om jag skulle fortsätta eftersom höften värkte något fruktansvärt, men i sista sekund klev jag ändå ut på banan. Då var jag hårt tejpad från midjan till knät, säger Marlene. Mot alla odds tog hon ledningen i hinderbanan.
Jag kunde knappt springa och fick liksom volta mig fram. Jag trodde inte själv att jag skulle ta mig i mål och jag minns inte heller hur det gick till. Men adrenalinet bedövade nog en del och jag var tjurig.

FORTFARANDE ONT
Skadan i höften innebär givetvis svårigheter i finalen, som väntar runt hörnet. På tv ser det ut som jag får vila i två veckor, men inspelningen för finalen var 20 timmar efter den som visades i går.
Det är nu två månader sedan den sista inspelningen av Gladiatorerna gjordes och Marlene Dahlberg har fortfarande värk både i nacken och höften.
Hon har heller inte kunnat komma igång med träningen igen.
Jag har haft så ont att jag bara kunnat titta rakt fram.
Nu är det bättre och jag går på akupunktur och hos en sjukgymnast. SARA LUNDVALL

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons