Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex fördes till sjukhus

/
  • En trafikolycka inträffade i Ullånger under fredagen. Sex personer skadades och fördes till sjukhus.

Sex personer skadades och fördes till sjukhus efter en olycka. En bil körde rakt in i en bärgning mellan Docksta och Ullånger.

Annons

En trafikolycka inträffade på E4 strax norr om Ullånger under fredagskvällen. Larmet kom vid 16.30 med uppgifter om att en skåpbil och en personbil kört in i en bärgare. Olyckan inträffade i samband med ett bärgningsarbete som pågick. En skåpbil hade hamnat i diket under kvällen och fraktats upp på vägbanan av en bärgare.

När bärgaren och skåpbilen befann sig på vägen, stod fyra personer framför fordonet. Då inträffade en ny olycka.
- När de stod på vägbanan kom en personbil och körde in i bärgaren. Skåpbilen fick en touch av bärgaren och slog i sin tur emot personerna som skadade sig, säger Fredrik Svensson som är räddningsledare vid deltidsstyrkan i Ullånger.

E4 blev avstängd i båda riktningarna på grund av olyckan som inträffade i utfarten av den så kallade dubbelkurvan i södergående riktning. Tre personer fördes till Örnsköldsviks sjukhus, och tre personer till Sollefteå sjukhus.
- Vi fick först ta hand om de skadade personerna. En av dem blev sittandes i bilen och satt kvar när vi kom till platsen.

Fyra ambulanser togs in, och kunde inom cirka 45 minuter transportera de skadade till respektive sjukhus.
- Vägen stängdes av i samband med räddningsarbetet vilket gjorde att det blev långa köer både norrut och söderut, säger Fredrik Svensson.

Samtliga sex personer klarade sig undan med lättare skador och har lämnade sjukhusen under fredagskvällen.

Svensson rapporterar vidare att det snöade kraftigt på platsen, och att väglaget var halt vilket var två försvårande omständigheter på platsen.

Ett flertal olyckor har inträffat i Ångermanland under fredagen. Leif Nilsson är vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland och uppmanar trafikanterna att ta det lugnt i trafiken under julhelgen.
- Det är bara det, sänk farten och håll avståndet.

Det är som vanligt så här års många hemvändare som befinner sig ut på vägarna för att besöka nära och kära. Många av dem har också kört långt.
- Ska ni köra en längre sträcka så ta vilopauser under tiden och ta det lite lugnare än vanligt, säger Leif Nilsson.

Väglaget är enligt Nilsson som det brukar vara så här års.
- Det är den här snöhalkan som alltid finns, det måste förarna räkna med. Det innebär att det blir längre stoppsträckor. Därtill blir det snörök i och med snön som faller, säger Nilsson.

Mer läsning

Annons