Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: "Inget misslyckande"

/
  • Polisens informationschef Börje Öhman säger att mannens frigivande inte är ett misslyckande för polisen, utan att det gjorts en gedigen utredning.

Mannen satt häktad i nästan två månader. På fredagen släpptes han. Från polisens sida säger man att det gjorts en gedigen utredning.

Annons

Den man i 40-årsåldern som suttit häktad sedan slutet av september misstänkt för mord på sin sambo, släpptes på fredagen.

Polisutredningen läggs ner, eftersom Rättsmedicinalverkets slutliga uttalande säger att dödsorsaken inte går att fastställa. Övriga utredningsåtgärder i ärendet har heller inte kunnat bringa klarhet i dödsfallet.

Börje Öhman, informationschef vid Västernorrlandspolisen, säger att det finns ett antal tänkbara orsaker till kvinnans död, men att det inte finns något som kan styrka brott.

Hur stort misslyckande är det här för polisen?
– Jag kan inte säga att det är ett misslyckande. Vi beklagar givetvis att han suttit häktad så länge, men nu är en gedigen utredning gjord. Det här är resultatet av den. Det är positivt även för honom att det är så gediget gjort, säger Börje Öhman.

Det var den 22 september som ambulans larmades till parets bostad. Kvinnan avled senare på dagen, mannen anhölls samma helg och häktates några dagar senare.

Under hösten har mannen omhäktats totalt fyra gånger. Mannens försvarare säger att det var ett stort besked att han släppts.

Mer läsning

Annons