Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsat säljs till Com Hem

Övik Energi säljer dotterbolaget Örnsat till Com Hem.
– På sikt är det här bra för Ö-viksborna, säger Övik Energis vd Kristina Säfsten.

Annons

Övik Energi och Com Hem, som har ett stort kontor i Örnsköldsvik, kom överens om affären på fredagen.

– Vi känner oss väldigt nöjda, säger Kristina Säfsten. Vi har kommit fram till att vi inte ska äga den typen av bolag som Örnsat är.

Varför inte det?

– Com Hem gör det här bättre. Bland annat händer det mycket på tekniksidan som vi inte kan hänga med i för att det krävs stora volymer.

Kristina Säfsten säger vidare att Com Hems ledning är nöjd över köpet; inte minst därför att man nu tar över cirka 6 000 kunder på en ort där företaget redan finns med en färsk och offensiv satsning med många anställda.

I början på nästa vecka kommer några personer, som Säfsten väljer att uttrycka det, att erbjudas flytt till Com Hem. De från Övik Energi som väljer att flytta behåller sina villkor i ett år, och får ta med sig bland annat sina tjänsteår.

– Rent formellt, om ingen överklagar det här, kommer Com Hem att överta verksamheten den 1 februari eller den 1 mars. Jag bedömer inte att personalen som berörs blev särskilt orolig. De har känt på sig att en strukturförändring varit på gång.

Hur påverkas tv-tittarna som vant sig vid Örnsats utbud?

– Jag känner inte till skillnaderna i detalj. Jag har förstått att deras bas och vår bas är ganska lika. Före den 1 mars kommer tittarna inte att märka någonting.

– Genom förvärvet av Örnsat får vi möjlighet att leverera marknadens bästa tv, bredband och telefon, säger Tomas Franzén, vd på Com Hem.

Mer läsning

Annons