Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

Optimistisk om Oskargallerian framtid

/
  • Adam Sismey tror att nya hyresgäster inom kort ska fylla Oskargallerians tomma lokaler.

Tusen kvadratmeter tomma lokaler – och ett tungt nej till bygglov.
Det skulle kunna vara sura miner i EFM, som förvaltar Oskargallerian.
– Jag är positivt överraskad av läget i Örnsköldsvik, säger företagets etableringsansvarige Adam Sismey.

Annons

Frågor om hyresgäster in och ut togs tidigare av EFMs Christian Jonsson, som gång efter annan plussat för läget både för Oskargallerian och Magasinet, som företaget också förvaltar.

Sedan tre veckor har Adam Sismey tagit över den tjänsten.

– Och jag har redan hunnit sätta mig in i alla detaljer, säger han och skrattar gott. Sakta men säkert håller jag på att få grepp om det här.

Som ett galleriaansikte utåt gapar förra Mc Donaldslokalen tom med sina 400 kvadratmeter.

– Någon gång under det första halvåret 2009. Men man ska komma ihåg att det inte bara händer saker över en natt i den här branschen.

På nedre plan är klädaffären Ida & Josefin på väg att kasta in handduken. Där finns snart ytterligare 250 lediga kvadratmeter gapandes efter en ny hyresgäst redo att flytta in å det snaraste.

– Det stämmer. Jag hoppas kunna hitta något nytt där ganska snart.

På övre plan, mellan Akademibokhandeln och Blåbär, har det ekat tomt ett bra tag nu. De två lokalerna står för ungefär 450 kvadratmeter.

– Jag håller med om att det är stora, strategiska ytor som är tomma, säger Adam Sismey. Förhoppningsvis ska jag hitta hyresgäster så snart som möjligt.

Det finns i ärlighetens namn ett par exempel på att det går åt rätt håll i Oskargallerian. För inte så länge sedan flyttade Barista in på nedervåningen – och nyligen kom frisören Trudes till övervåningen.

Adam Sismey arbetar också för att göra Köpmangatan trafikfri – samt att få till en gångbro mellan det snart färdigbyggda parkeringshuset och Oskargallerian.

– När Köpmangatan endast blir för gående så kommer det att betyda en del, säger han. Då ska vi arbeta för att göra en ingång där; den fasaden ser inte så trevlig ut i dag.

– Att det blev nej betyder inte att det är helt kört. Vi för diskussioner med kommunen.

Mer läsning

Annons