Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommar på Själevads hembygdsgård

/

Vädrets makter hjälpte till att midsommarfirandet på hembygdsgården blev lyckosamt. Föreningen hade engagerat ett trettital personer som stod rustade för att ta emot alla besökare.

Annons

Midsommaraftonens aktiviteter är framför allt riktade till barnen. Det var med stort engagemang som de unga svepte genom hembygdsgårdens område för att gå på skattjakt. Fiskdammen länsades också på all ”fisk”. På rundlogen var många flitiga med att binda sina blomsterkransar och rita sommarteckningar. Med stor iver så restes midsommarstången och därefter startade danslekarna. Flera barn tog också chansen till att stämma upp en sång på trappen.

Utmaningen för de vuxna var Kraftprovet. Det gällde att med ett klubbslag få kulan att gå i topp. Många passade på att njuta av Nolagillets dansuppvisning och unna sig ett riktigt midsommarfika i caféet. Chokladhjulet och lotterier lockade både barn och vuxna till att pröva lyckan. Midsommardagen blev också en trevlig utmaning. Regnet som fallit under de tidiga morgontimmarna skulle torkas bort.

Klockan halvelva så fanns det svenskt fika uppdukat. Det kom tre busslaster med britter. De hade kommit till Örnsköldsviks hamn med kryssningsfartyg och hembygdsgården var ett av deras stopp i rundturen i land. Trots vätan var besökarna på strålande humör. Succesivt så lättade dimman och de grå molnen. Klockan elva så startade högmässa och den kunde hållas från utomhusscenen.

Högmässan leddes av Ulla-Britt Sundin. När sedan kyrkkaffet skulle avnjutas så tittade solen fram glimtvis och värmde besökarna. På måndag fortsätter sommaren på hembygdsgården med café.

Gösta Lindström

■■ Vill du skicka in en läsarartikel – använd det här formuläret .

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons