Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus länets mest företagsamma person

/
  • Markus Edlund från Myckelgensjö var strålande glad när det stod klart att han utsetts till Västernorrlands mest företagsamma mäniska 2012.
  • Anita Löfstedt och Anders Svensson från Sollefteå camping vann visserligen inte men var ändå nöjda med att ha valts ut som en av de fem finalisterna.

Markus Edlund från Myckelgensjö har utsetts till Västernorrands mest företagsamma människa 2012.

Annons

– Det känns jättebra. Och det här är ju en användbar titel, det blir lättare att presentera sig när man har en sådan här utmärkelse, säger Markus Edlund.

Det var tidigare i höst som organisationen Svenskt näringsliv lanserade tävlingen "Västernorrlands mest företagsamma människa 2012".

– Företagsamma personer driver på utvecklingen och får saker att hända. Vi behöver fler sådana, säger Mia Wester, tillförordnad regionchef för Svenskt näringsliv.

Allmänheten har fått komma med förslag på lämpliga personer och inte mindre än 40 nomineringar lämnades in. Bland dessa plockade en jury ut fem finalister och nu har allmänheten röstat fram vinnaren.

– Alla fick många röster men vinnaren var ändå klar. Och vi i juryn tycker att alla finalister är värdiga vinnare, säger Mia Wester.

Vinnaren Markus Edlund driver tre företag i Myckelgensjö: ett som tillverkar boggiband till skogsmaskiner, ett som tillverkar skoterdelar och ett för glasstillverkning.

"En entreprenör som utöver att han hela tiden utvecklar sitt företag bidrar med idéer till sin omgivning som ofta resulterar i att han drar med hela byn i olika utvecklingsprojekt. En person som ser möjligheter överallt", skrev juryn i sin motivering till varför Edlund skulle vara en av finalisterna.

En annan finalist var paret Anita Löfstedt och Anders Svensson som sedan 2005 driver Sollefteå camping. De vann visserligen inte men var glada ändå.

– Det är helt fantastiskt bara att ha varit finalist. Vilken marknadsföring, säger Anita Löfstedt.

Att de tog över campingen från kommunen har de inte ångrat, även om arbetsdagarna blir långa.

– Det finns hur mycket jobb som helst, efter prisutdelningen ska vi till exempel åka tillbaka och skotta, säger Anita Löfstedt.

– Men det är jättekul. Vi träffar så många glada männsikor, säger Anders Svensson.

Övriga finalister var:

Annelie Johansson, UF-lärare från Sundsvall.

Jonas Olert, som driver bil- och motorcykelföretag i Sundsvall och Östersund.

Jörgen Schulze, som driver dataföretaget Malux med dotterbolag.

Mer läsning

Annons